Stekt laks med tomat, potet og blomkålsalat og kaperssmør

Etter mye kos i helga, er det godt å starte uka med noe fisk. Det er få ting som slår stekt laks! Oppskriften er beregnet for 2 personer og tar ca. 20 min. å lage.

INGREDIENSER

  • 2 stykk laksefilet
  • 6 poteter
  • ½ blomkål
  • ½ pakke cherrytomat
  • 150 g smør
  • 4 ss kapers
  • 2 sjalottløk
  • Salt
  • ½ sitron
  • Olivenolje

 

SLIK GJØR DU

Sett poteter på kok i saltet vann og trekk dem til de er møre. Mens potetene koker, kuttes blomkålen i små buketter og cherrytomatene deles i fire båter. Når potetene er møre deles de i skiver og blandes opp med blomkål, cherrytomat, saft av ¼ sitron, 1 ss olivenolje og 1 ts salt. Brun smør nøttebrunt og i mellomtiden skjæres sjalottløk i skiver. Når smøret er brunet tilsettes sjalottløk, kapers og saften fra siste del av sitronen. Krydre laksen med salt og pepper og stek deretter på begge sider i 3-4 minutter.

Flere middagstips av oss finner du her. For mer inspirasjon kan du også sjekke ut Bunnpris Middagstips.


Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta råd og tips om lokal radioreklame.