Stekt laks med couscoussalat

Couscoussalat er en god erstatning hvis du trenger pause fra potet og pasta! Sammen med tzatziki og laks blir dette også en helt topp middag. Oppskriften er beregnet for 2 personer og tar ca. 30 min. å lage.

INGREDIENSER

  • 1 pk laksefilet
  • 250 g couscous
  • 4 små tomater, i terninger
  • 1/2 agurk, i små terninger
  • 3 vårløk, i ringer
  • 1 liten potte kruspersille, hakket
  • 1 dl olivenolje
  • 2 ss friskpresset sitron
  • Nykvernet svart pepper
  • 1/2 boks lettrømme
  • 1/2 agurk, revet
  • 1 hvitløksfedd, knust

SLIK GJØR DU

Tilbered couscousen etter anvisningene på pakken. Skjær opp/hakk grønnsakene og persillen til couscoussalaten, og riv agurken til tzatzikien. Bland grønnsakene (bortsett fra revet agurk) inn i couscousen. Tilsett olivenolje og sitronsaft, og smak til med salt og pepper. Lag tzatziki. Rør sammen lettrømme, revet agurk og hvitløk. Smak til med salt. Stek laksen på middels varme i rundt tre minutter på hver side, til den er knapt gjennomstekt. Strø over salt, og press over litt sitron. På ekstra travle dager: Bytt ut hjemmelaget tzatziki med ferdigkjøpt, eller bruk bare en klatt lettrømme i stedet.

Flere middagstips av oss finner du her. For mer inspirasjon kan du også sjekke ut Bunnpris Middagstips.


Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta råd og tips om lokal radioreklame.