Spiser mer ost i pandemien

I følge melk.no har salget av ost har økt med hele 11,2 % i dette tredje kvartal sammenlignet med i fjor.

– Den store økningen i årets tredje kvartal skyldes nok først og fremst at vi i sommer har feriert i eget land, og at vi har nytt godt av de norske meieriproduktene både hjemme og på Norgesferie, sier Ida Berg Hauge, direktør i Opplysningskontoret for Meieriprodukter i en pressemelding.

– Dessuten er det jo nesten slutt på grensehandelen som særlig kan ha en innvirkning på salg av ost. Generelt sett ser vi en «kjøleskapseffekt» ved at folk spiser langt mer av omtrent alle typer meieriprodukter jo oftere de er nærme kjøleskapet sitt», sier hun.

Ida Berg Hauge, direktør i Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no)

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta råd og tips om lokal radioreklame.