Soppekspert om årets sesong

Denne sommeren har satt flere varmerekorder, og dette har hatt konsekvenser både i byene, og ute i naturen. Marka har vært knusktørr, og dette påvirker også hva som vokser i naturen. Flere har blant annet uttrykt bekymring for soppsesongen, og leder i Oslo Sopp og Nyttevekstforening Roger Andersen, gir ingen garantier. – Nå har noen trær begynt å gå i dvale, altså mistet bladene sine. Dette er ikke bra for soppen.

Det er fortsatt usikkert hvordan soppsesongen blir framover. Bilde: Pexels.com
Avhenger av nedbør

Det er ikke første gang sommeren har vært tørr, men da har alltid slutten av sommeren vært avgjørende. – Historisk har vi hatt slike år før. Da pleier det å komme veldig mye nedbør på slutten av årstiden, og man får en ganske så god sesong, sier Roger Andersen. – Så spørsmålet er om nedbøren kom for seint eller ikke.

cooking-cookware-cuisine-
Vil du ha muligheten til å plukke din egen sopp denne sesongen? Bilde: Pexels
Kan komme allerede til helgen

For de som gleder seg til å plukke sopp ser det ikke helt mørkt ut. – Neste helg vil jeg tro at det kommer sopp. Flere fagfolk mener at det er det stor sannsynlighet, avslutter Roger Andersen. Soppen som først vil vokse fram er nok steinsopp. Steinsoppen vokser veldig raskt, og kommer fram raskere enn sopper som kantarell.


Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta råd og tips om lokal radioreklame.