Slik feirer du fårikålens dag

Nå er det siste torsdagen i september og derfor også fårikålens dag. Kjøttfagansvarlig hos matprat.no, Bjørn Tore Teigen, er med oss igjen. Mange har kanskje tjuvstartet litt med fårikålen, eller mener at det blir noe tamt med den samme oppskriften stadig vekk. Godt er det derfor at man kan variere med både ingredienser og tilberedelse av fårekjøttet. Bjørn Tore har noen forslag til andre fremgangsmåter som han gjerne vil dele.

Lammepita med tzatziki
Lammepita er for mange en frisk vri på matlaging med lammekjøtt. Foto: matprat.no
Lammekjøtt fungerer også i pita

Lammekjøtt kan pakkes inn på mange forskjellige måter, gjerne også i pitabrød eller wraps. Om man føler seg litt eventyrlysten kan man eksperimentere litt med krydderne og gå for en litt syd-europeisk smak. – Ta gjerne ut kålen og erstatt den med poteter. Etter å ha stekt det litt fungerer det bra sammen med pitabrød eller wraps. Utover dette kan man prøve seg litt frem med bruk av diverse grønnsaker og kanskje litt tzatziki.

Selskap
Fårikålen spises både før og etter selve dagen av nordmenn i og utenfor landet vårt. Foto: matprat.no

For flere inspirerende oppskrifter og for mer informasjon om fårikålens dag, kan du besøke matprat.no


Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta råd og tips om lokal radioreklame.