Redningsmann i toppkampen

Aksell9. august 20193min0
Jonas Deumeland Komplett Arena - Glenno

Sandefjord – Start 0-0 (0-0): Jonas Deumeland må tåle tittelen som redningsmann etter at det endte målløst foran godt over 5.000 tilskuere på Komplett Arena fredag kveld. Resultatet gjør at Start fortsatt ligger bak Sandefjord med to poeng som fremdeles innehar 2. plassen som gir direkte opprykk til Eliteserien.

Men det kunne fort endt både bedre og verre. Både Start og Sandefjord hadde store muligheter til å sette ballen i mål, men den ville seg ikke. Starts største sjanse kom nok da Tobias Christensen fikk ballen på spiss vinkel etter et flott angrep etter snaue 77 minutters spilt. Fra fire meter kunne spilleren fra Hellemyr, som snart er Molde-spiller, satt ballen i åpent mål. Istedet gikk ballen i nettveggen.

Kampens største sjanse kom fire minutter på overtid. Damion Lowe, som hadde spilt en etter hvert veldig god kamp i midtforsvaret og som ga Pontus Engblom mye kamp, måtte til slutt gi tapt. Han slurvet med taklingen sin som bakerste mann innenfor 16-meteren og ble idømt et direkte rødt kort og Sandefjord fikk straffespark. «Start-dødaren» Pontus Engblom, OBOS-ligaens toppscorer, skulle få en duell med Starts tyske keeper Jonas Deumeland. Men lompeskuddet så tyskeren nesten allerede før ballen hadde forlatt foten og reddet ballen enkelt før han deretter havnet i bunnen av en klynge bestående av overlykkelige Start-spillere.

I pressesonen etter kampen nøler Deumeland med å godta tittelen redningsmann og sier at det var god laginnsats som gjorde at de unngikk tap.

Neste kamp må Joey Hardarson klare seg uten Damion Lowe, Afeez Aremu og Henrik Robstad, men det skal i utgangspunktet ikke svekke laget for mye siden motstanderen er Tromsdalen, som ligger desidert sist på tabellen.