Perfekt kakao til påskefrokosten

I en ny landsrepresentativ undersøkelse gjennomført av Norstat for Opplysningskontoret for Meieriprodukter sier hele 56 % at de drikker kakao en eller flere ganger i løpet av påsken.

– Kakao er favorittdrikken til mange turglade nordmenn, og påsken byr på flere anledninger til å komme seg ut på tur, både til skogs og til fjells. Dessuten kan varm sjokolade nytes både i solveggen på hytta, og i sofakroken hjemme i byen, sier Terese Glemminge Arnesen, ernæringsrådgiver hos melk.no.

Varm sjokolade med appelsin

1 plate kokesjokolade
1 dl vann
1 l melk
1 dl appelsinjuice
3 ss sukker
Krem til topping

  1. Løs opp sjokoladen i varmt vann. Tilsett melken og varm til kokepunktet.
  2. Tilsett friskpresset appelsinjuice og smak til med sukker rett før servering.
  3. Server sjokoladen nylaget med en liten kremtopp og raspet appelsinskall til pynt.

Chilikakao

1 stk vaniljestang
1 l lettmelk
3 ss kakaopulver
1 ts rød chili (finhakket)
½ dl honning
150 g mørk sjokolade, 70% kakao

  1. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
  2. Ha vaniljestang med frø, melk, kakao, finhakket chili (fjern frøene) og honning i en kjele og varm det til kokepunktet.
  3. Ta kjelen av varmen. Tilsett finhakket sjokolade under omrøring og rør til all sjokolade har smeltet.

 

Oppskrift og foto: melk.no.


Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta råd og tips om lokal radioreklame.