Laksespyd med hvitløk og dijonsennep

Fisk på grillen er altfor undervurdert og det går så kjapt i tillegg. Laksespyd er ikke bare et sunnere alternativ til mye annen grillmat, det er også skikkelig godt. Oppskriften er beregnet for 2 personer og tar ca. 20 min. å lage.

INGREDIENSER

– 1 pk laksefilet
– 1 sitron i skiver
– Ris til 2 personer
– 4 grillspyd
– 1 squash i skiver

Marinade:
– 1 fedd hvitløk finhakket
– 2 ts dijonsennep
– 1/2 ts salt
– 1 ss persille, finhakket
– 1 knivsodd pepper
– 1 ss olivenolje
– 1 ss sitron, ferskpresset

SLIK GJØR DU

Tenn grillen. Skjær laksefiletene i terninger på ca. 4 cm. Tre dem på spyd med en sitronskive annenhver gang. Kok risen etter anvisning på pakken. Bland sammen ingrediensene til marinaden og pensle så over laksespydene. Grilles 3-4 minutter på hver side, eller til laksen er gjennomstekt. Squashskivene grilles til de er møre, samtidig som laksen.

Flere middagstips av oss finner du her. For mer inspirasjon kan du også sjekke ut Bunnpris Middagstips.


Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta råd og tips om lokal radioreklame.