Krydderstekt kyllingfilet med rissalat og kesam-avokado saus

Før vi går inn i en velfortjent langhelg, skal vi diske opp en kylling og ris-favoritt! Kombinasjonen av kylling, avokado og mango er uslåelig. Oppskriften er beregnet for 2 personer og tar ca. 20 min. å lage.

INGREDIENSER

  • 1 pakke kyllingfilet
  • 150 g ris
  • ½ mango
  • ½ grønn paprika
  • ½ squash
  • 1 gulrot
  • ½ selleristang
  • 1 avokado
  • ½ boks kesam
  • 1 sitron
  • Olivenolje
  • Krydder (f.eks. paprikapulver, chilipulver, spisskummen og sort pepper)

SLIK GJØR DU

Kok ris som anvist på pakken, eller bruk ferdigkokt ris fra Billig Middag. Med en ostehøvel eller skreller lages strimler med gulrot, selleristang og squash. Disse marineres med 3 ss olivenolje, saft av ½ sitron og ½ ts salt. Ved hjelp av en stavmikser eller hurtighakke kjøres kesam og avokado til en glatt saus. Smak til med ½ ts salt og saften av ¼ sitron. Når risen er ferdigkokt blandes den opp med mango og grønn paprika i terninger. Stek kyllingfilet i 4 minutter med valgte krydder i stekepanne på høy varme.

Flere middagstips av oss finner du her. For mer inspirasjon kan du også sjekke ut Bunnpris Middagstips.


Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta råd og tips om lokal radioreklame.