Kjøttkaker med potetmos, brokkoli, tyttebær og kremet soppsaus

Sopp og kremsaus er match-made-in-heaven! I tillegg får du i dag kjøttkaker og brokkoli som ikke bare ser bra ut, men smaker også helt himmelsk. Oppskriften er beregnet for 2 personer og tar ca. 25 min. å lage.

INGREDIENSER

  • 1 pakke kjøttkaker
  • 0,5 kg potet
  • 150 g melk
  • 50 g smør
  • ½ brokkoli
  • 5 sjampinjong
  • ½ løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 pakke matfløte
  • 1 sitron
  • Salt
  • Tyttebærsyltetøy

SLIK GJØR DU

Skrell potetene, kutt dem i terninger og kok i vann til de er helt møre, ca. 10 minutter. Hell av vannet og visp inn melk, smør og 1 ts salt. Alternativt bruk potetmos fra Billig Middag. Kutt løk, hvitløk og sjampinjong i skiver, og stek i panne på høy varme i 5 minutter. Tilsett matfløte og la dette koke i 5 minutter. Tilsett kjøttkakene og la dem trekke med i 5 minutter, eller til de er gjennomvarme. Skyll brokkoli i kaldt vann før den kuttes i buketter, husk å bruk stilken. Damp dem i vann i 4 minutter, gjerne la det være litt knekk i kjernen.

Flere middagstips av oss finner du her. For mer inspirasjon kan du også sjekke ut Bunnpris Middagstips.


Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta råd og tips om lokal radioreklame.