Hverdagstaco med marinert svinekjøtt


Lei av den klassiske fredagstacoen? Hva med litt variasjon? Svinekjøtt er en god erstatning for vanlig kjøttdeig, og med en hjemmelaget salsa og crispy ananas blir det enda bedre. Denne oppskriften er for 2 personer, og tar ca. 20 minutter å lage.

INGREDIENSER

  • 1 pk strimlet svinekjøtt
  • 1 ss spisskummen
  • 2 tomater
  • 1/4 løk
  • 1/4 rød chili
  • 1/2 fedd hvitløk
  • 1/2 lime
  • 1/2 boks mais
  • 1/4 ananas
  • 6 små tacolefser
  • 1/4 pt koriander
  • 4 ss rømme
  • Salt
  • Olje

SLIK GJØR DU

Strimlet svinekjøtt vendes opp med spisskummen og salt. Stek deretter svinekjøttet i stekepanne med olje i 3 minutter på høy varme. Tomater, løk, hvitløk og chili kuttes i terninger. Vend opp med saften av lime og finkuttet koriander. Smak til med salt. Ananasen skjæres i tynne skiver. Stek skivene i en stekepanne uten olje på høy varme i 2 minutter på én side.

Anrett tacoen med lefsene i bunn, deretter rømme, mais, ananas, strimlet svinekjøtt og tomatsalsa på toppen.

Flere middagstips av oss finner du her. For mer inspirasjon kan du også sjekke ut Bunnpris Middagstips.


Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta råd og tips om lokal radioreklame.