– Han har begått et mesterstykke

Langhelg betyr kanskje ekstra tid til å se på TV? Pål Nordseth er på plass med ferske streamingtips

Easy, Netflix
Pål Nordseth gir stor skryt til Netflix-serien ‘Easy’

– Tredje og dessverre siste sesong av denne perlen er ute nå!

– Regissør og manusforfatter Joe Swanberg er kanskje mest kjent som mumlefilmens far, men her har han begått et mesterstykke som vanskelig kan rettferdiggjøres på kort tid.

Easy er en antologi med halvtimeslange episoder som alle fungerer som frittstående historier. Men flere av rollefigurene går likevel igjen med ujevne mellomrom og skaper større fortellerbuer. Du må altså fortsatt se episodene i riktig rekkefølge, forteller Nordseth.

– Det handler om kjærlighet, samhold, sex, humor, teknologi, menneskelighet, identitet. Og Chicago, storbyen alle karakterene kaller sitt hjem.

– I kjent Swanberg-stil er mye av dialogen improvisert på sett. Blant de mer kjente ansiktene som dukker opp, er for øvrig James Franco, Orlando Bloom og Malin Åkerman.

Se serien her

For The People, TV2 Sumo
‘For The People’ gir oss drama fra en rettsal i New York

– Shonda Rhimes, skaperen av Grey’s Anatomy tar sin vinneroppskrift fra sykehuset over i rettssalen – mer spesifikt tinghuset nederst på Manhattan i New York.

– Her møter vi dermed unge, pene mennesker med profesjonelt pågangsmot og edle hensikter. Bare at denne gangen er de advokater, tannhjul i det store juridiske maskineriet. De er nødt til å sjonglere et stort antall saker enten det er som forsvarere eller påtalemyndighet.

– Om jeg høres sarkastisk ut, er det egentlig ikke meningen, fortsetter Nordseth

– For the People har et visst såpe-preg og er ikke spesielt original verken i figurgalleri eller handling, men er beundringsverdig tilbakeholden på de billigste intrigene. Her får vi i det hele tatt vite påfallende lite om karakterenes liv utenfor jobben.

– Med en god cast og enda bedre dialogsnekkere i manusrommet er dette alt i alt blitt et gledelig tilskudd til advokatdramasjangeren. Sumo har to sesonger ute du kan nyte.

Se serien her

 


Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta råd og tips om lokal radioreklame.