Grøtens dag feires over hele verden – trendy og veldig insta-vennlig!

I de tusen hjem i vårt langstrakte land har grøten vært en bærebjelke i norsk kost fra starten av.

Selv nå med tilgang til retter fra verdens kriker og kroker, står grøten fortsatt sterkt. Direktør for melk.no Ida Berg Hauge mener grøten er også populær blant unge.

– Vi ser at havregrøt har blitt en veldig trendy rett, spesielt blant unge jenter. Det er billig, og man kan piffe det opp med bær, eller frukter som gjør den veldig insta-vennlig, sier Hauge.

 

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av @emilienutrition

Vår egen reporter Jørgen Pedersen har ikke like godt forhold til grøt som andre. Derfor lot vi han smakteste havregrøt, rømmegrøt og risgrøt – 15 år etter han selv spiste grøt sist!

– Det skal vel sies at jeg ikke er fryktelig nysgjerrig på ny mat, og holder meg til kjente gater. Jeg hadde vel ost og skinke på brødskiva gjennom hele grunnskolen.

Opplevelsen ble nøye fulgt med av Ida Berg Hauge, som ga sine fantastiske tips og triks for å få en smakfest uten like gjennom grøten.

 

 


Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta råd og tips om lokal radioreklame.