Grønnsaksgryte med kjøttboller og kål

Kjøttboller er så enkelt å lage, så her er det ingen grunn til å ty til ferdig butikkvare. Grønnsaksgryten er heller ikke vanskelig å lage og du kan servere det hele med ris eller lage en lavkarbo middag uten 🙂 Oppskriften er beregnet for 2 personer og tar ca. 20 min. å lage.

INGREDIENSER

Kjøttboller:

  • 1 pakke kjøttdeig
  • ½ løk, finrevet
  • 3 ss vann
  • 1 fedd hvitløk, presset
  • ¼ ts kajennepepper
  • ½ ts malt ingefær
  • ½ ts salt
  • Pepper 

Grønnsaksgryte:

  • ½ hodekål i tynne strimler
  • 2 stk gulrot i skiver
  • ½ purreløk
  • 3–4 ss soyasaus, smak til
  • Ca. 4 dl grønnsakskraft/buljong

SLIK GJØR DU

Bland sammen alle ingrediensene til kjøttbollene i en stor bolle. Bruk hendene eller en skje til å jobbe farsen godt sammen. Stek kjøttbollene i en stekepanne med litt olje. Ha olje i en dyp panne. Surr grønnsakene i oljen til kålen begynner å bli myk. Hell grønnsakskraften og soyasaus over grønnsakene. Væsken skal bare såvidt dekke grønnsakene. La det stå og putre til grønnsakene er myke. Smak til med mer soyasaus hvis ønskelig. Ha kjøttbollene i gryten helt til slutt. Serveres gjerne med ris.

Flere middagstips av oss finner du her. For mer inspirasjon kan du også sjekke ut Bunnpris Middagstips.


Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta råd og tips om lokal radioreklame.