Enchiladas med svin og bønner

Lei av den litt tamme norske tacofredagen? Da vil denne oppskriften hjelpe med ekte mexicanske enchiladas og fredagsfølelsen allerede på en mandag. Oppskriften er beregnet for 2 personer og tar ca. 30 min. å lage.

INGREDIENSER

  • 1-2 pk svin
  • 1 stor rød paprika, i terninger
  • 1 boks chilibønner
  • 2 glass chunky salsa
  • 1 pakke tortillas
  • Crème fraîche
  • Revet ost
  • Crispisalat eller hjertesalat
  • 2 avokado, i skiver
  • Presset limesaft

SLIK GJØR DU

Forvarm ovnen til 200 grader. Strimle og brun svinekjøttet på middels til høy varme i litt olje. Skru ned temperaturen, og tilsett paprikaen. La surre til paprikaen begynner å bli myk. Hell i chilibønnene, og kok opp. Dekk bunnen av en ildfast form med chunky salsa. Fordel kjøtt-/bønneblandingen på tortillalefsene, og rull sammen. Legg de sammenrullede tortillalefsene tett i tett i den ildfaste formen med skjøten ned. Pensle toppen med salsa, ha klatter av crème fraîche på toppen, og dryss over revet ost. Sett i ovnen, og la stå til osten begynner å boble. Serveres med en frisk salat med skivet avokado med litt lime presset over, pluss chunky salsa og crème fraîche.

Flere middagstips av oss finner du her. For mer inspirasjon kan du også sjekke ut Bunnpris Middagstips.


Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta råd og tips om lokal radioreklame.