– Deler befolkningen i to

Det forskes på mye og på mangt. Forskere bruker også meningsmålinger for å kartlegge nordmenns meninger og handlinger.
Det kan være viktig foran et stortingsvalg eller i en pandemi håndtering.

Nå har forskere forsket på hvordan vi spiser skoleboller.

Det viser seg nemlig at spørsmålet om hvorvidt man skal spise det gule på skolebrødet til slutt, deler Norges befolkning i to.

Fagsjef Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn og MatPrat gleder seg til Skolebrødets dag fredag 18. juni. Foto: brodogkorn.no

– 50 % av oss spiser skolebrød på tvers som en vanlig bolle, mens 47 % spiser seg rundt og sparer det gule til slutt, forteller fagsjef Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn.

I år er det femte året Skolebrødets dag blir feiret, som alltid er den siste fredagen før skoleferien.
Merkedagen ble etablert av Opplysningskontoret for brød og korn i 2017 som en årlig tradisjon for å feire at skoleåret er over.

– Det er omtrent like mange som kaller det for skolebrød som skolebolle. Generelt ser det ut til at betegnelsen følger alder: Jo eldre man er, jo større sannsynlighet er det for at man kaller det skolebrød ser det ut som, forklarer Nordbø.

Og på Sørlandet? Der er de ganske alene om å kalle bakverket for purke/porke eller tolvøres.

5 prosent av den norske befolkning spiser skoleboller hver uke.

Roy Kristiansen ved Grim Bakeri i Kristiansand er en av bakerne som er med på feiringen av Skolebrødets dag fredag 18. juni. Foto: Brodogkorn.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta råd og tips om lokal radioreklame.