Burger med BBQ-kylling, sprø kålsalat, sopp, bacon og stekte poteter

Ingenting slår en god burger! Men det må ikke alltid være med kjøttdeig, prøv denne burgeren med BBQ-kylling isteden. Oppskriften er beregnet for 2 personer og tar ca. 30 min. å lage.

INGREDIENSER

  • 1 pakke grillet kylling lårfilet
  • 2 dl BBQ-saus
  • 2 burgerbrød
  • ¼ hodekål
  • 1,5 dl majones
  • ¼ rød chili
  • 5 sjampinjong
  • 4 skiver bacon
  • 5 poteter
  • 1 tomat
  • Salat etter eget ønske
  • Aioli
  • Olivenolje
  • Salt

SLIK GJØR DU

Sett stekeovn på 230 grader varmluft. Potet kuttes i tynne skiver og blandes opp med 3 ss olje og 1 ts salt. Potetene stekes i 15-20 minutter til de er sprø. Mariner kyllingen med BBQ-saus. Stek lårene i 5-7 minutter i samme ovn som potetene. Kutt hodekål i tynne strimler og vend opp med majones, 2 ts salt og finkuttet rød  chili. Del sjampinjong i skiver og stek i stekepanne på medium varme med bacon til soppen er gyllen og baconet er sprøtt. Skiv opp tomaten i tykke, gode skiver. Monter burgeren med salat, tomat og kålsalat nederst, deretter BBQ-kylling. Serveres gjerne med aioli.

Flere middagstips av oss finner du her. For mer inspirasjon kan du også sjekke ut Bunnpris Middagstips.


Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta råd og tips om lokal radioreklame.