Brokkoli- og byggrynsrisotto med kylling

Endelig har vi tid til å prøve nye oppskrifter. Vi anbefaler å lage risotto fra bunnen! Oppskriften er beregnet for 2 personer og tar ca. 20 min. å lage.

INGREDIENSER

  • 1 pakke kyllingfilet
  • 1 fedd hvitløk
  • Sitronsaft
  • Salt og pepper

 

  • ½ brokkoli
  • 1 pose byggris (50 g)
  • ½ løk, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 4–5 dl kyllingkraft/buljong
  • 1 ss frisk basilikum, grovhakket
  • 25 g revet parmesan
  • Olje til steking
  • Salt og pepper

SLIK GJØR DU

Skjær brokkoli i buketter og bruk stavmikser eller kjøkkenmaskin til den blir som små riskorn. Ha olje i en dyp panne, fres løk og hvitløk til den er gyllen. Tilsett byggris og fres noen minutter. Spe ut med kyllingkraft/buljong og kok i 15 minutter. Når det gjenstår 5 minutter tilsett brokkoli, vend godt inn og la det putre den siste tiden. Rør inn revet parmesan og basilikum til slutt. Smak til med salt, pepper og sitron. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper. Ha olje og smør i en stekepanne. Knus et hvitløksfedd og legg det i pannen med smør og olje, stek kyllingfileten til den er gjennomstekt. Drypp over litt sitronsaft mot slutten av steketiden.

Flere middagstips av oss finner du her. For mer inspirasjon kan du også sjekke ut Bunnpris Middagstips.


Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta råd og tips om lokal radioreklame.