Balsamicomarinert laks med jordbærsalsa

Visste du at laks og jordbær er en helt nydelig kombinasjon? Det her er den perfekte sommerretten! Oppskriften er beregnet for 2 personer og tar ca. 30 min. å lage.

INGREDIENSER

– 1 pk laksefilet
– 1 ss olivenolje
– 2 fedd hvitløk, finhakket
– 3 spiseskjeer balsamico
– 2 ts honning
– 2 ts dijonsennep
– Salt og pepper

Jordbærsalsa:
– 1 kurv jordbær, i terninger
– 1/2 rødløk, finhakket
– 1 neve mynteblad, grovhakket
– 1 ss olivenolje
– 1 ss fersk sitronsaft

SLIK GJØR DU

Bland sammen alle ingrediensene til jordbærsalsaen, og la dette stå og godgjøre seg mens du lager laksen. Sett ovnen på 200 grader. Varm olivenoljen i en liten kasserolle. Fres hvitløk. Tilsett balsamico, honning, og sennep. Visp godt sammen og la dette tykne litt. Smak til med salt og pepper. Legg laksefiletene på et stekebrett med bakepapir. Pensle så med balsamicoen, og sett i ovnen. Gjenta penslingen etter 5 minutter og la laksen steke til den flaker seg, ca. 5-10 minutter. Server sammen med jordbærsalsa.

Flere middagstips av oss finner du her. For mer inspirasjon kan du også sjekke ut Bunnpris Middagstips.


Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta råd og tips om lokal radioreklame.