– Å gjenoppleve din egen dødsdag i all uendelighet er lite kult

Nok en vinterhelg er over oss, og som alltid er Pål Nordseth fra Filter Film & TV klar med streamingtipsene du kan nyte denne uken.

Russian Doll, Netflix

– Å dø i en ulykke på din 36-årsdag er ikke spesielt kult. Hakket verre er det kanskje å våkne igjen på den samme forbanna bursdagsfesten, for å måtte oppleve den igjen og igjen, med like tragisk utfall hver gang, begynner Nordseth.

– Velkommen til Russian Doll, en nytenkning av premisset fra en av mine favorittfilmer, Groundhog Day med Bill Murray. Den ulykksalige dødsloopen til Nadia, spilt av Natasha Lyonne fra Orange Is The New Black, utvikler seg snarere til en detektiv-etterforskning. Hva i alle dager det er som skjer, hvordan man kommer seg ut av det – og hva betyr det egentlig å være levende?

– Liker du tankeeksperimenter som Maniac og The Good Place, og kan du akseptere å veksle inn realisme og spenning mot noen solide doser humor, er dette en klokkerein bingekandidat for deg!

Se serien her

Innesperret, NRK
Fra den nyeste sesongen av ‘Innesperret’

Innesperret er en islandsk krimserie, regissert av en av Islands mest kjente film- og tv-skaper, Baltasar Kormakur (101 Reykjavik, Everest). Nå er den nye sesongen her.

– Der seriens tittel i første sesong var ment helt bokstavelig, et drapmysterium i en småby totalt isolert i en snøstorm virker det som at innsperringen blir av mer psykologisk art denne gang, utdyper Pål Nordseth.

– Sesongen åpner i Alltinget, der et regjeringsmedlem utsettes for et attentat. Opprullingen av hendelsen tar noen uventede vendinger, og berører en rekke høyaktuelle temaer, som arbeidsinnvandring og skjebnen til landets tungindustri.

– Kormakur har tidligere uttalt at thrillere funker best når de tar opp samfunnspørsmål på en interessant måte, og det er det jo mulig å slutte seg til. I hvert fall når de også er fylt til bredden av så spektakulære landskapsbilder som Innesperret.

 


Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta råd og tips om lokal radioreklame.