Garantert Oppgradert på Radio Metro

RØRLEGGER / KJØKKEN / BAD / SOLSKJERMING / FINANSIERING / AVFALLSHÅNDTERING / KLEDNING / VARMEPUMPE / MEGLER / TAK / KONKURRANSE

skille_go

Annonsørinnhold i samarbeid med Strai Kjøkken

Få kjøkkenet du alltid har drømt om

Kjøkkenet er et av boligens mest brukte rom og bør følgelig være et praktisk og lettstelt rom. Innredningen skal oppfylle en del funksjonelle krav, samtidig som man forsøker å skape et hyggelig oppholdsrom. Her er trendene og tipsene du trenger.

Kjøkkenet skal være stilrent, enkelt og fint, i tillegg til hjemmekoselig. I 2016 ser vi at den stramme stilen fortsetter, men folk har mer behov for å sette sitt personlige preg på kjøkkenet.

Tre kommer inn i kjøkkenet i ulike nyanser og varianter. Mange bruker gjerne tre som innslag i kjøkkenet og gjerne i en kombinasjon av det glatte/stilrene, f.eks med innslag av tre i en kjøkkenøy eller åpne hyller i tre.

Det kommer også mer farger inn i kjøkkenrommet, en miks av fargekombinasjoner. For eksempel hvite overskap og fargede benkeskap. Det er lov å mikse og matche materialer, utførelser og fargekombinasjoner for å sette sitt preg på kjøkkenet.

Her er ti ting å tenke på før du kjøper kjøkken.

1. Fremdrift og forberedelser
Sett av god tid til både planleggingsfasen og selve oppussings- og monteringsfasen. Ta alle mål i rommet og lag en skisse.

2. Rommets størrelse
Tenk godt etter: er romløsningen optimal? Er det et alternativ å endre romstørrelse?

3. Budsjett
Sett et overordnet budsjett før du kommer alt for langt i planleggingen. Kjøkkenkonsulenten vil hjelpe deg med å finne gode løsninger innenfor dine økonomiske rammer.

4. Avdekk behov
Hvordan bruker du kjøkkenet i dag, og hva savner du? Hvor stort kjøleskap eller frys har du behov for? Det finnes mange smarte innbygningsløsninger for flere maskiner, slik at du sparer plass. Tenk funksjonalitet!


5. Tenk på kjøkkentrekanten

Det finnes en optimal plassering av komfyr, kjøleskap og oppvaskbenk. Avstanden mellom disse kalles «kjøkkentrekanten», og er viktig å ta hensyn til.

6. Oppbevaring
Skuffer og skap bør plasseres slik at de tingene du bruker oftest, er enkle å få tak i. Både XL-skuffer og andre smarte skuffeløsninger gir ekstra gode oppbevaringsmuligheter.

7. Benkeplate
Her spiller estetikk, pris, funksjonalitet og vedlikehold inn. Det bør også være nok plass ved siden av komfyren til å sette fra seg gryter og panner.

8. Belysning
Riktig lys er viktig for de ulike gjøremål på kjøkkenet og er med på å tilføre stemning til rommet.

9. Avfallssortering

Søppelsorteringen bør være lett tilgjengelig og enkel å benytte.
10. Spiseplass

Tenk gjennom hvor du ønsker å ha spiseplassen, og hvor mange det skal være plass til.

Vil du ha hjelp til å lage drømmekjøkkenet?
Garantert Oppgradert på Radio Metro har Strai Kjøkken som samarbeidspartner. De kan bistå deg med alt fra inspirasjon til ferdige løsninger. Se strai.no

Send SMS med kodeord GARANTERT <det du ønsker å pusse opp> til 1938 for å være med i trekningen av 100.000 kroner til oppussing.