Topp 10 irske favoritter!

Skrevet den 12. mars 2018
Topp 10 irske favoritter!

Til helgen feires St. Patricks day. Les mer om våre irske favoritter.

17. mars er det St. Patricks day. Irlands nasjonaldager til minne av ladets skytshelgen St. Patrick. I land som USA, Storbritania og Irland er det tradisjon å kle seg i grønt. Over hele verden møtes irer og fester med øl og musikk.

Vil du vinne en tur til Irland?

Vi i Radio Metro har samlet våre Topp 10 – Irske favoritter:

10. Gilbert O’Sullivan – Matrimony

Mange har fått stempelet «Norges Venn». Få har fortjent tittelen mer enn irske Gilbert O’Sullivan. Han er gift med Åse Brekke fra skisportens vugge, Morgedal. I 1985 underholdt han med Inger Lise Rypdal og Kari Gjerum på «Telemarksswing». I 1993 dukket han opp på alt fra Dizzie Tunes-show i Bø i Telemark til Rune Larsens «Casablanca».

9. Chris de Burgh – Lady in red

Den Buenos Aires-fødte Chris De Burgh klarte aldri å følge opp «Lady in red». Men for en hit! Sangen er om første gang han traff sin kone Diane. Sangen er elsket og hatet. I 2006 skrev The Independent: » Bare James Blunt har klart å lage en mer irriterende sang enn Chris de Burgh’s Lady In Red». Vi elsker den!

 

8. The Corrs – Runaway

Søskenflokken Jim, Caroline, Sharon og Andrea bestemte seg i 1990 å danne en musikkgruppe. Navnet på gruppa tok de enkelt og greit fra sitt eget etternavn, Corr.

7. Sinead O’Conner – Nothing compares 2 U

Denne sangen er skrevet av Prince, først tenkt til gruppa «The Family». Den endte opp i fanget til Sinead O’Conner som gjorde den til lyden av 1990 etter at den ble en nummer 1 hit i 17 land. Ryktet skal ha det til at sangen er en kjærlighetserklæring til sigaretten. O’Conner har uttalt at hun er lei låta, og vil ikke fremføre den live igjen.. Vi blir aldri lei <3

 

6. Hozier – Take me to church

Andrew Hozier Bryne, bedre kjent som Hozier var nominert med denne låta til «Song of the year» under Grammy-utdelingen vinteren 2016. Han ble slått av Sam Smiths «Stay with me».

 

5. The Cranberries – Linger

The Cranberries’ internasjonale gjennombrudd kom på 90-tallet med plata «Evrybody else is doing it, so why can’t we?». Bandet ble et av de mestselgende gruppene på midten av 1990-tallet.

 

4. Westlife – Fool Agian

Fool again var den siste singelen fra Westlifes debuttalbum. Den ble den 5. singelen fra Westlife som nådde første plass på Storbretanias singelliste. Der ble den i 12 uker.

 

3. Enya – Orinoco Flow

Første hiten til meget orginale Enya. Det ryktes at sangen er oppkalt etter den 2140 kilometer lange elva The Orinoco River som renner gjennom Sør-Amerika.

 

2. Johnny Logan – Hold me now

Selve symbolet på Irland for mange. Vertfall de som er glad Grand Prix, eller Eurovision. Logan har vunnet konkurransen hele 3 ganger. Først i 1980 med «What’s another Year», sist i 1992 med låten «Why Me» og i 1987 med låten «Hold me now».

1. U2 – One

U2 trenger neppe noe videre forklaring. «One» er en av U2’s største, og kom til rett etter Berlinmurens fall. Det tok Bono rundt en halvtime å skrive låta.


Er du enig i vår liste? Savner du en låt? Kommenter på facebook.com/radiometro.