Metro-Ronnys julefavoritter

Skrevet den 7. desember 2017
Metro-Ronnys julefavoritter

– Jeg er svak for de utradisjonelle julesangene.

Ronny Bergersen hører du alle hverdager på Radio Metro. I tillegg til å være en kunnskapsrik musikkjournalist, erfaren programleder og travel dj er østflodingen musikksjef og her deler han entusiastisk sine favorittjulesanger med oss.

1. Maria Mena – Home for christmas

– Denne er henta fra filmen Hjem til jul fra 2010. Her gikk jeg på en smell da jeg skulle leie film med mine små nieser. Coveret gir inntrykk av dette er en varm og koselig julefilm for hele familen. Det er den ikke. Men musikken er suveren! En moderne juleklassiker signert Maria Mena.

2. The Pogues ft. Kristy MacColl – Fairytale of New York

– Jeg er svak for de utradisjonelle julesangene. Dette er sangen som gir meg julestemning når jeg sitter i bilen hjem fra lille julaften-selskap hos fatter’n. Et paradoks er det jo at hverken Shane MacGowan eller Kristy MacColl på noen som helst måte var kjørbare etter innspillingen av denne visa.

3. Tom Petty & The Heartberakers – Christmas all over again

– Jeg er Norges største Tom Petty-fan, og må ha med Petty på denne lista óg. Gutta har bare én julelåt, den er aldri kommet ut på en Petty-plate, men på et samlealbum med andre artister. Overskuddet fra denne plata, som kom i 1992, har til nå spilt inn over 200.000 dollar til arbeid for funksjonshemmede idrettsutøvere.

Du hører Ronny  alle hverdager fra kl. 14 på Radio Metro.