Lidenskapelige Seal

Skrevet den 14. november 2017
Lidenskapelige Seal

Ukens Artist er Seal.


Henry Olusegun Adeola Samuel eller som vi kanskje kjenner han, Seal, ble født 19. februar 1963 i England. Han er utdannet arkitekt, men har de siste tjue årene produsert musikk. Han startet sin musikkariere med det britiske bandet Push og turnerte en kort periode i Asia. Hans gjennombrudd i Europa kom derimot da han var med på vokalen i sangen «Suparfly Guy» med S’Express.

Året etter kom Seal ut med sitt første album «SEAL» hvor man kunne høre låta «Killer». Killer kom inn på førsteplass i topplistene i England. Sangene «Future Love Paradise» og «Crazy» var sanger som og gjorde det veldig bra på egenhånd. I 1994 kom sangen «Kiss From a Rose» ut sammen med filmen «Batman Forever».

Seal har siden sluppet mange albumer og jobbet med diverse artister som Kanye West, Queen, Jeff Beck, Snoop Dogg og vunnet en rekke utmerkelser som Golden globes, Grammys og VMA priser.

Seal og den tyske modellen Heidi Klum var gift fra mai 2005 til 2012 og fikk tre barn sammen. Skilsmissen fikk mye oppmerksomhet i media, men Seal og Heidi er fortsatt gode venner. Heidi har kommentert på at Seal var en god far for barna hennes. Hun sa at han alltid viser tålmodighet og kjærlighet mot dem.