Alles tiders bergenser!

Skrevet den 7. november 2017
Alles tiders bergenser!

Kanskje Norges mest kjente rørlegger.


Kurt Nilsen ble født den 29. september 1978 og i løpet av sitt 39 år gamle liv, rukket å bli en av Norges mest kjente stemmer.

Kurt kom for nasjonens ører i 2003, da han deltok i TV2 Idol. Kurt hadde blitt meldt på av noen venner og fra første stund han sang, kunne man høre hans enorme talent. Innen mai hadde han vunnet konkurransen og var på VG-Lista på førsteplass med «She’s so High». Det ble da til den mest solgte singlen i Norge gjennom tidene. Året etter i 2004 vant Kurt World-Idol med sitt cover av U2 låta «Beautiful Day». Ti andre nasjoner var med i å kjempe om førsteplassen og Nilsen snek seg til topps før Kelly Clarkson, som også var med å kjempe om seierstittelen. Da den australske dommeren Ian Dickson sa «Kurt, you are a hell of a marketing challenge, because you have the voice of an angel, but you look like a hobbit», kurt måtte flire av utsagnet.

Siden da har Kurt sunget mange koserter siden da. I 2006 var han på turne med Eskil Holm, Alejandro Fuentes og Espen Lind og selv om de tenkte de bare skulle ha rundt fem-seks koserter, ble det bortimot 30 innen de var ferdig. Etter suksessen ble det naturligvis live-album selv om det heller ikke var planlagt. Han har siden sunget med Melanie C fra Spice Girls, Willie Nelson og KORK og sluppet syv album og 17 singler.

Alt i alt er Kurt Nilsen en mann vi kan relatere oss til og samtidig se opp til. Jordnær, men med et voldsomt talent som mange kan misunne. For å høre mer Kurt Nilsen, kan du høre på Radio Metro.