– En Inspirasjon

Skrevet den 10. oktober 2017
– En Inspirasjon

Les Shania Twains inspirerende historie.

Shania Twain ble født Eilleen Regina Edwards i 1965 i Ontario, Canada. Foreldrene Sharon og Clarence Edwards skilte seg noen år senere og moren giftet seg på nytt med Jerry Twain. En fullblods Ojibwa. Jerrys kultur ville påvirke og forme store deler av livet og karrièren til Shania.

Sharon og Jerry Twain.

Navnet Shania er ojibwa for «On my way». Jerry lærte henne gitar og hun fikk fort en lidenskap i ung alder. Økonomien gikk ikke alltid helt rundt og det var ganger Shania sang på lokale barer. Det kunne ofte bli sent og miljøet på barene var ikke alltid behagelig for unge Shania. Hun elsket musikken og til tross for beruset publikum, ville hun fortsette denne retningen!

Foreldrene til Shania døde i 1987 i en bilulykke og hun tok over ansvaret for sin yngre søster og hennes to halvbrødre. Shania hadde begynt å få en karrière i gang på dette tidspunktet og greide å støtte søsknene med å opptre på diverse klubber og feriesteder. Etter en stund kom hun endelig ut med sitt første album i 1993. Albumet hadde tittelen Shania Twain, etter henne selv. Det ble tatt imot varm av kritikere og selv om det ikke solgte så bra, så ble det sett på som en suksess.

Hun møtte i tiden etter produsenten Robert John «Mutt» Lange. Han likte sangene fra albumet hennes så godt at de inngikk et samarbeid og de falt for hverandre. I 1993 giftet de seg og sammen skrev de det neste albumet til Shania, The Woman In Me. Det kom ut i 1995 og ble en braksuksess! I de neste årene ville hun gi ut flere albumer som skulle definere karrièren hennes.

Shania i dag, 2017

Det skulle likevel bli en tragisk affære der mellom mannen og bestevenninnen hennes. I 2008 skilte Shania og Robert seg etter utroskapsskandalen hans. Dette var en mørk tid for Shania, men hun fant likevel noe godt blant det vonde. Den tidligere venninnens ektemann og Shania fikk et øye for hverandre og på den første januar, 2011 giftet Frédéric Thiébaud og Shania Twain seg.

I 2004 pensjonerte Shania seg fra bransjen, da hun merket at stemmen begynte å bli dårligere. Hun kom i kontakt med leger og det ble fort påvist at hun led av dysfoni, som effekt av Lyme Borreliose. Det var heldigvis mulig å kurere dette med varsom medisinering og i 2012 var Shania igjen på scenen.

Shania har opplevd mye vakkert og mye tungt her i livet og vi gleder oss masse til å høre mer fra henne. Med hennes nye album Life’s About to Get Good, blir 2017 et godt år for oss som nyter alt det Shania byr på.