Tør du se film i dag?

Skrevet den 27. oktober 2017
Tør du se film i dag?

Her er våre beste filmtips til Halloween.

Halloween er for mange tiden hvor man frivillig lar seg skremme litt ekstra. Enten du vil kjenne blodpumpa slå alene eller sammen med andre så får du her tips til hvilke filmer du kan kose deg med denne helgen. Vår filmreporter Ola Åsmul har et kjært forhold til skrekk-filmer.
– Helt siden jeg var en liten gutt har jeg latt meg fasinere av skrekkfilmer. Med disse anbefalingene har du garantert en Halloween-film som passer deg, sier Ola.

Ghostbusters, 1984

– Skrekkomedieklassiker for hele familien. Denne finnes i en nyere versjon fra 2016, men jeg sverger til orginalen, sier Ola.

Parapsykologene Dr. Peter Venkman (Bill Murray), Dr. Raymond Stantz (Dan Aykroyd) og Dr. Egon Spengler (Harold Ramis) får store problemer når deres forskningsstipend går ut. De bestemmer seg for å bruke sin kunnskap om det overnaturlige til å renske New York for spøkelser og onde ånder ved å starte firmaet Ghostbusters.

ghostbusters-1984-stay-puft-marhsmallow-man

It follows, 2014

– Skrekkfilm fra 2014 regnes som en av de beste amerikanske skrekkfilmene på lenge. Det å bli forfulgt har kanskje aldri blitt filmet på en så skremmende måte som i “It Follows”, sier Ola.

Jay er en 19 år gammel jente som drar på en one night stand. Etter at hun har hatt sex for første gang forteller gutten at han har overført en forbannelse til henne. Hun kommer til å bli forfulgt av noe som kan ta hvilken som helst menneskelig form, og ingen kan se det utenom henne. “Hvor enn du er, vil det alltid gå rett mot deg.

it-follows-4

The Shining, 1980

– En klassikker med Jack Nicholsen. Skrekkfilm fra en av filmhistoriens beste regissører, Stanley Kubrick, slår Ola fast.

Handlingen i Ondskapens Hotell er satt til “Overlook Hotell”, der forfatteren Jack Torrence (Jack Nicholsen) blir ansatt som vaktmester for å passe på hotellet over vinteren. Han har med seg sin sønn Danny (Danny Lloyd) og kone Wendy Torrence (Shelley Duvall). Etterhvert blir de totalt isolert fra resten av verden, men er det bare den lille familien som sitter isolert på hotellet?

theshining114