Sommertips fra Radio Metro

Skrevet den 17. juli 2017
Sommertips fra Radio Metro

10 ting vi vil ha med oss ut i sola i sommer!

Sommeren er her for fullt, og det ligger i vårt norske ‘DNA’ å trekke ut til park og strand så fort solen titter frem blant skyene. Her på Radio Metro drømmer vi om varme, late dager med sand mellom tærne, men vi nøyer oss med å lage knallgod sommerradio for våre kjære lyttere.

Har du ferie for øyeblikket? Når man skal ut og nyte godværet er det alltid noen ting man aldri kunne vært foruten. Her er vår liste. Ta en titt – kanskje du plukker opp noen tips på vei ut døren i dag?

  1. Solkrem. Vi som er så heldige å bo her i de nordlige deler av verden er ikke så altfor vant til den kraftige UV-strålingen som kommer fra sola i sommermånedene. Solkrem beskytter den sarte huden mot disse farlige strålingene, og sikrer deg samtidig en dypere brunfarge som attpåtil varer lengre. What’s not to like?
  2. Vann. Det å holde kroppen hydrert i varmen er utrolig viktig. Man trenger ca 30 milliliter vann per kilo man veier til vanlig, men på sommeren er det varmt og man svetter ofte ut mye av vannet i løpet av en dag på stranden eller i parken. Et lite tips er å putte mynteblader eller sitronmelisse i vannet for en forfriskende og annerledes opplevelse.
  3. Snacks.  Salt hjelper kroppen å holde på vannet man drikker i løpet av en dag. Derfor er det alltid lurt å ha med seg en liten pose salte nøtter eller potetgull når man skal ut og kose seg
  4. Lommeradio/Bluetooth speaker og mobiltelefon. Musikk er viktig. For oss som jobber i radio er det såklart en fast del av hverdagen, men vi håper det gjelder lytterne våre også. Alt du trenger er en lommeradio som kan få inn både DAB og FM (siden vi fortsatt også kan høres på FM), eller en mobiltelefon og en bluetooth høyttaler så er du godt rustet for en lang dag ute i solen.
  5. Bikini/Badeshorts. Når det først er sol er det greit å få brettet ut størst mulig overflate slik at man kan samle inn en masse d-vitaminer. Slik som et solcellepanel lader opp i sola for at du skal få billigere strøm, lader vi opp kroppen med d-vitaminer i forberedelse til en lang og mørk vinter. Det kan til tider bli ganske varmt i sola selv her i Norge også. Da er det en fordel å kunne ta på seg bikinien/badeshortsen. Bare ikke glem solkremen.
  6. Solbriller. Enten du ønsker å unngå rynker rundt øynene eller vil kunne lese bok/se på mobiltelefonen din uten å måtte myse så er solbriller en god ide. Kan hende vil du også titte litt på de som sitter rundt deg uten at de vet helt hvor du ser? Solbriller er fine å ha på alle måter, uansett om du er på sjekkern eller bare ønsker å gi øynene dine et avbrekk fra det skarpe sollyset.
  7. Noe å lese på. Enten det er en god bok, et magasin, Donald pocket, kindle eller mobilen din – det er alltid greit å ha noe å lese på når man er ute og koser seg på stranda eller i parken.
  8. Gjemmested til verdisaker. Det er ikke alltid like lett å vite hvor man skal gjøre av verdisakene sine når man f.eks skal bade eller spille ball. Er man alene er det enda vanskeligere. Som regel ligger tingene ganske trygt, men et lite tips for de som vil være på den sikre siden er å ta med seg en gammel, vasket solkremtube som kan få plass til det aller viktigste. Her kan du legge både nøkler, penger, mobil, smykker og armbånd. Så setter du bare lokket på og legger den til side. Enkelt!
  9. Teppe. Til å sitte på eller ha rundt deg når solen går ned og det blir kjølig. Teppe er et must når man skal ut i naturen. Et lite tips er å ta med et teppe som har en litt tykkere underside slik at det ikke blir vått eller kaldt å sitte på bakken. Skal du på stranden kan du naturligvis bytte ut teppe med håndkle.
  10. Hengekøye. Hva er vel bedre enn å nyte sola og det fine været fra hengekøya? Uansett om du skal på stranda eller i parken finnes det nesten garantert et par trær du kan henge hengekøya di i. Du kommer deg litt opp fra bakken, det er behagelig og du kan være nesten sikker på å høre ‘hvorfor tok ikke jeg med en sånn’ fra minst en av vennene dine.

Det var våre must-haves på stranda/ i parken i sommer. Skal du ut idag? Vi i Radio Metro ønsker dere alle en fantastisk sommerdag videre! Vi høres!