Sommerhacks fra Radio Metro

Posted on jul 24, 2017
Sommerhacks fra Radio Metro

5 knallgode tips som kan gjøre sommerferien din enda litt slappere. 

Sommeren er til for å nytes og vi streber alltid etter nye og bedre måter å leve livet på. Det aller beste er når man finner små ‘lifehacks’ som bidrar til  et enklere liv. Jobb smartere, ikke hardere!

Her er en liste over noen av de tingene vi i Radio Metro gjør for å sikre oss en bedre og enda litt slappere sommer:

1 – Å spise is er et must på sommeren, og hva er vel en bedre måte å kjøle deg ned på? Det eneste problemet er at isen smelter fort i sommervarmen, og dette kan bli grisete. Særlig om du har små barn kan dette fort føre til is over hele bilsetet eller de nyvaskede klærne. Et genialt tips her er å bruke muffinsformer som ‘grisefangere’ under isen! Tre en muffinsform på pinnen under isen og nyt!

2 – Her på Radio Metro liker vi alle dyr, men til tider kan det bli noe irriterende med mygg og knott som surrer og flyr rundt når man skal kose seg ute på kvelden. Et godt tips her er å kutte et par stk lime i to og stikke nellikspiker i. Dette funker som en naturlig insekts-beskytter – og den er ikke skadelig for naturen. Win-win!

3 – Har du ikke mulighet til å komme deg på stranda denne uken? Husker du da du var liten og fikk leke i vannsprinklene til mormor? Ønsker du å gjenskape denne følelsen uten å måtte løpe på butikken, kan du enkelt stikke noen hull langs den ene siden av en stor vannflaske og skru vannslangen i tuten på flaska. Voila, du har laget din helt egne vannspreder!

4 – Hold iskremen din myk og klar for servering til alle tider ved å pakke hele boksen inn i en fryserbag med ziplock før du setter den inn i fryseren. Da holder iskremen seg myk til enhver tid, og du slipper også de irriterende iskrystallene som former seg på den etterhvert som den blir stående i fryseren.

5 – Skal du ha hagefest? Eller grillfest, kanskje? Eller kanskje du bare rett og slett er lei av å drikke varm brus eller øl siden du glemte å sette boksene inn i kjøleskapet? Et fint triks for å få kald drikke raskt, er å putte boksene i en bøtte med vann, is og to spiseskjeer salt. Gi det to-tre minutter så vil drikken være betydelig kaldere.

Har du flere tips/sommerhacks du og familien din pleier å bruke som ikke står på lista? Send gjerne en e-post til [email protected] så kanskje akkurat ditt sommertips kommer med i neste artikkel!

God sommer!