Obos Sport & Spill er tilbake

Skrevet den 28. mars 2017
Obos Sport & Spill er tilbake

Vi følger ditt lokale lag hver søndag.

Søndag 2. april er det sessongstart på Obos Sport & Spill. Fra klokken 16 følger vi det som rører seg av sport på østlandet med stor vekt på sessongåpningen i Eliteserien og Obosligaen.

I anledingn sessongstartet tok vi en prat med programleder Christian Gilsvik.

– Hva gleder du deg mest til før sessongpremieren av OBOS Sport & Spill?
– Det er intensiteten, nervene i kampene, og for meg som ikke får nok fotball er det praktfullt å følge flere kamper samtidig. Vi har i år et solid lag som skal skildre det som skjer på de ulike arenaene og gleder oss til å komme i gang nå.

Programleder Christian Gilsvik.

– Hvilke forventninger har du til sesongen?
– Jeg føler det blåser en positiv vind over norsk fotball som jeg håper klubbene og publikum kan utnytte for å gjøre produktet bedre. Med ny landslagssjef på toppen tror jeg mange kan finne ekstra motivasjon for å bli bedre. Så blir det spennende å se hvordan effekten av den litt smertefulle omleggingen i divisjonene under Obos-ligaen blir.

– Hvem kommer til å overaske i Eliteserien?

To nysigneringer. Stian Ringstad, Godset. Joachim Jørgensen, Sarpsborg 08. Foto: sarpsborg08.no

– Vanskelig å se at noen kan overaske, men det er det jo alltid noen som gjør. Rosenborg er og blir suverene. Ronny Deila har sagt at de går for gull, det vil være en overraskelse om de er i nærheten. Sarpsborg 08 har sett sterke ut i vinter, de overasket i fjor og var det laget som slapp inn færrest mål. De kommer til å få en god sesong. Lillestrøm kommer også til å ta steg. Arne Erlandsen er med fra start nå og kommer til å bli vanskelige å slå i år. Strømsgodset tror jeg blir litt undervurdert før sessongen. Litt usikker på hvem som er i starteleveren, men har en fin bredde og har hentet lurt i vinter. Stabæk er det flere spørmål rundt. Er alltid best når de blir undervurdert. Har noen unggutter som er gode, men finner de stabiliteten? Solide signeringer i Borchmann og Boli.

Strømmen spås en god sessong.

– Hvordan blir årets Obosliga-sesong?
– Eneste som er sikkert her er vel at det ikke blir slik vi tror. Alltid noen favoritter som svikter og noen nyopprykka lag som tar steget inn i play-off. Jevne lag som svinger i prestasjoner. Glimt, Sandnes Ulf og Start er favorittene. Sørlandsduellene mellom Start, Jerv og nyopprykka Arendal kommer til å by på mange høydepunkt. Blir gøy å følge Elverum som vant sin divisjon overlegent og scoret mange mål og slapp inn bare 13 mål i PostNord-ligaen i fjor. Blir spennende å se om den sovende kjempe Fredrikstad klarer å blande seg inn i opprykkskampen, de har sett litt rufsete ut i vinter. Strømmen er også et lag som tok steg forrige sesong. Fikk inn Martin Trøen fra Eidsvoll i sommer som tok nivået i Obosligaen med 7 scoringer på 9 starter. Spennende å se om han tar nye steg sammen med Strømmen. Toppscorertittelen er ledig nå som målkongen Pontus Engblom har gått til Strømsgodset.