Ståles juleklassikere

Skrevet den 1. desember 2016
Ståles juleklassikere

Ståle Fossberg elsker høytiden vi nå går inn i, og julemusikken er viktig.

– Dette er i utgangspunktet en klin umulig oppgave, sier Ståle når vi gir han oppgaven med å plukke de tre beste julelåtene.

Metros Ståle Fossberg synes det er noe helt spesielt med julen, enten han er på jobb eller hjemme i sin egen sofakrok. Her er den blide drammensers tre julefavoritter:

Bing Crosby – White Christmas

– Jeg kommer ikke unna denne. Dette er barndomens jul i sort hvit. Jula var jo i sort hvit langt utpå 70-tallet hos meg, humrer Ståle.

Chris Rea – Driving home for christmas

– Jeg og min familie holder jo alltid juletradisjonene ved hevd. På julaften spiser vi alltid grøt på dagen hos mammaen min, med ungene, så drar vi på kirkegården og hilser på gamle kjente. Legger ut litt blomster, tenner litt lys og prater med dem som har vandret hen og som feirer jul et annet sted. Og når vi da setter oss i den varme bilen, og skal hjem til mat og kjærlighet, da hører vi på Chris Rea i bilen. Da er det jul, forteller Ståle.

Ella Fitzgerald – Have yourself a merry little christmas

– Etter å ha tenkt i julehodet mitt fant jeg Ella Fitzgerald. Det er jo litt amerikansk dette, med blåsere og den slags, men jula har jo blitt litt Coca-Cola-nisse-infisert, flirer Ståle.

Du hører Ståle Fossberg hver ettermiddag fra kl 14 på Radio Metro.