Bak scenen: Per Christian Ellefsen

Skrevet den 27. desember 2016
Bak scenen: Per Christian Ellefsen

Bli bedre kjent med Per Christian Ellefsen i «Bak Scenen»

Per Christian Ellefsen tok en tur innom Trond Harald Hansen sin podcast Bak Scenen hvor vi får bli bedre kjent med Per Christian sitt liv og virke.

15626356_10154727502480692_193089338333947016_oPå spørsmål om hvordan det er å være skuespiller svarer Per Christian: – Det er ett yrke jeg er veldig glad i, å glad jeg får holde på med.

Han forteller at han ofte får mer energi etter en forestilling enn før han skal på.
Skuespilleren forteller at han som nyutdannet var med på åpningen av Sogn og Fjordane Teater i 1977.
Her møtte han ett publikum som var nærmest sultefóret på teater og omfavnet det nye tilbudet, undersøkelser viste at så mange som 10 % av fylket besøkte teateret.

Veien gikk etterhvert videre til en tilværelse som freelance skuespiller i likhet med mange andre kollegaer. Det ble bl.a oppdrag for Oslo Nye Teater hvor han spilte kammerherren i «Fyrtøyet». Det observante øye har bl.a sett han i småroller i NRK-serien «Aksjemordet» og TV2´s «Mot I Brøstet» og «Karl&Co».

Mer fremtredende roller har det også vært, både på radio og TV, Soria Moria og Hotel Cæsar er to av de store seriene han har medvirket i. Per Christian forteller at han er veldig glad i Radioteateret og vant «Radioteaterets Blå Fugl» for sin innsats med Peer Gynt-oppsetningen på radio.

Tilfeldigheter gjorde at han på 90-tallet kunne takke ja til å spille Elling i Oslo Nye sin oppsetning av «Elling og Kjell-Bjarne» sammen med Sven Nordin, 60.000 så forestillingen som er bygget på Ingvar Ambjørnsen sitt univers.
Det var videre ingen automatikk i at Per Christian og Sven skulle få rollene når bøkene skulle filmatiseres, men etter auditionrunder og lang venting ble det omsider klart at Per Christian og Sven skulle spille Elling og Kjell-Bjarne. Resten er som kjent historie.

Hele praten med Per Christian kan du høre her:


Psst: Du kan abonnere på Bak Scenen via iTunes