Bak Scenen: Tore Ryen

Skrevet den 12. oktober 2016
Bak Scenen: Tore Ryen

Møt personligheter fra norsk showbiz i «Bak Scenen».

I første episode i vår nye podcast-serie «Bak Scenen» møter du Tore Ryen. Her forteller han om hvordan han ble ansatt i NRK-TV på 60-tallet, samarbeidet med Dag Frøland og radiosuksessen «Har du lyst, har du lov» senere på 70-tallet.

Trond Harald og Tore Ryen

Tore Ryen gjester podcasten «Bak Scenen». Her sammen med Trond Harald Hansen.

På 80-tallet reiser Tore og Dag til Broadway for å plukke opp dansetalenter til Chat Noir i Oslo, her finner Tore ut at han ikke kan så mye som har tror når det gjelder manusproduksjon og regi. Dette fører til at han flytter til USA for å lære faget helt fra starten av.

Etter en tid i USA kommer han tilbake til Norge og TV2, han engasjeres av Dan Børge Akerø for å lære nordmenn å se på tv med serien «Mot I Brøstet». Det ble 4 år og 142 episoder av den både roste og utskjelte serien.

Siden fulgte suksessen med spin-off serien «Karl & Co». Tore står for alt han har gjort og innrømmer gladlig at de påfølgende «Holms» og «Karl III» er serier han ikke er så godt fornøyd med.
-«Når du gjør noe for å gjøre noe, da blir det sjeldent bra. Du ha lyst!» sier Tore Ryen til Trond Harald i intervjuet.

Ute i iTunes nå

Historien om dette og mye mer hører du i vår nye podcast «Bak Scenen» nederst på denne siden eller du kan abonnere på serien via Itunes.

Du hører også intervju med Tore Ryen ispedd god og variert musikk lørdag 15.10 på Radio Metro mellom kl 14.00-16.00