Noen ting var bedre før

Skrevet den 4. august 2016
Noen ting var bedre før

I dag er det 34 år siden Drammen tangerte varmerekord.

4. august 1982 ble det målt 35 grader i Drammen.

4. august 1982 ble det målt 35 grader i Drammen.

Den 4. august i 1982 var en spesiell dag. Østlandet badet i sommer og gradestokken viste tempraturer over 30 grader. I Drammen var det så varmt at folk snakket om varmerekord. Gradestokken viste 35 grader, som ble en tangering av august-rekorden fra 1975. Den ble målt på Staur forsøksgård i Hedmark. Ikke siden 1982 har vi hatt så høy tempratur i august måned.

Visste du?

Den høyeste målte tempraturen i Norge ble målt i Nesbyen i Buskerud. Det var 20. juni 1970 det ble målt 35,6 grader. Kaldeste tempratur målt i august var i Karasjok 29. august 1948, der viste gradestokken minus 9,3 grader.

Kaldere i år

Metrologisk institutt melder at årets utgave av 4. august blir kaldere. 19 grader blir maks tempratur i Drammen i dag, mens nord på Østlandet får vi enda lavere temperaturer. Gjøvik får maks 15 grader.

Denne isplakaten fra 80-tallet vekker nok gode minner for de fleste.

Denne isplakaten fra 80-tallet vekker nok gode minner for de fleste.

Hvis du er en av dem som ikke er fornøyd med sommerværet på Østlandet i 2016 bør du ta en titt over fjellet.

I Bergen var det kun 4 dager i juli uten regn, forteller statsmeteorolog Anders Sivle til NRK Hordaland. Mandag denne uken slo Meteorologisk Institutt fast at den nye juli-rekorden lyder på 263,7 millimeter. – Man må hele 46 år tilbake i tid for å finne noe verre. Da falt det utrolige 297,1 millimeter nedbør i Bergen.

 

En av 1982’s sommerhitter var Bryan Ferry og Roxy Music’s «More than this»:

Foto: visitdrammen.no