Slutt for Metro Trondheim

Skrevet den 5. juli 2016
Slutt for Metro Trondheim

Til tross for lyttersuksess slutter Radio Metro å sende i Trondheim 31. juli.

Radio Metro har sendt i Trondheim siden 2010 og har oppnådd svært gode lyttertall og positive tilbakemeldinger. Kanalen har i lang tid vært størst i byen og er nå jevnstor med NRJ.

– Vårt hovedfokus har vært og skal være på Østlandet og vi må innse at vi ikke har lykkes så godt i det kommersielle markedet i Trøndelag som vi har ønsket. Vi velger derfor nå å rendyrke vår satsing på Østlandet, sier radiosjef i Radio Metro, Svein Larsen.

Radio Metro Trondheim er blant storbykanalene som blir tvunget av myndighetene til å skru av FM-signalet i 2017. Derfor er det uansett dårlige utsikter for lønnsom drift i fremtiden med kun DAB-distribusjon for den frittstående kanalen. Selskapet vil heller fokusere på sine tre sterke merkevarer Radio Metro, The Beat og Radio Rox på Østlandet både på FM og DAB.

– Vi er opptatt av at lokalradio får gode rammevilkår for digitalradio og har fått tildelt konsesjon på DAB for Oslo og Akershus som er Norges største og viktigste lokale konsesjonsområde. Avstanden til operasjonen i Trondheim samt et ønske om sammenhengende dekning i veinettet for våre stasjoner er også grunner til at vi prioriterer Østlandet fremover, sier Larsen.

Men med trofaste lyttere og godt fotfeste i en av Norges største byer var det ingen lett avgjørelse å ta.

– Vi takker alle våre trofaste og gode lyttere i Trondheim for følget og håper at aktører med lokal tilknytning er interessert i fortsatt å tilby regional, kommersiell radio i Trøndelag.