Sport og Spills Tippeliga-tips

Skrevet den 10. mars 2016
Sport og Spills Tippeliga-tips

Vi har tippet hvordan Tippeligaen 2016 kommer til å ende.

Endelig har årets deiligste tid kommet, i hvert fall for Norges fotballinteresserte publikum.

Tippeligaen sparkes i gang fredag kveld, når Stabæk tar turen til Aalesund og Color Line stadion for å spille mot nettopp Aalesunds Fotballklubb. Festen fortsetter på lørdag med toppkampen Odd – Rosenborg, før ligaen for alvor starter på ukas siste dag med en rekke oppgjør, blant annet Strømsgodset – Brann og Sarpsborg 08 – Haugesund.

Hver søndag kan du følge Tippeligakampene i OBOS Sport og Spill på Radio Metro fra klokken 16 til 20.

Tradisjonen tro har Christian og Tarjei fra Sport og Spill satt opp sitt tabelltips:

1. Strømsgodset
– Med BP i spissen har Strømsgodset funnet tilbake til suksessformelen som tok dem helt til seriegull i 2013. Selv med store hull å fylle etter tapet av Fossum og Wikheim, tror vi Drammenslaget har funnet habile erstattere som kan ta dem helt til gull igjen i 2016.

2. Rosenborg
– Trønderne kommer definitivt til å kjempe i toppen hele sesongen, men vi tror tapet av 2015s beste spiller Sælnes og 2015s toppscorer Søderlund får store konsekvenser for Ingebrigtsens menn. Den dominerende sesongen RBK hadde i fjor blir i våre øyne umulig å gjenta.

3. Molde
– Molde har en utrolig sterk stall, med bred dybde og mye kvalitet. Ole Gunnar Solskjær har også autoriteten som trengs for å dra hele klubben med på sin tankegang. Etter en skuffende fjorårssesong tror vi derimot at det trengs litt mer tid før Molde klarer å ta gullet tilbake.

4. Odd
– Telemarkslaget er det eneste topplaget som ikke har mistet noen av sine sentrale spillere, og den kontinuiteten kan være nøkkelen til å få en nicolas cage start. Vi tror at Odd vil være vårens beste lag i 2016, men falle et par plasser nedover når resten av lagene virkelig kommer i gang.

5. Vålerenga
– Oslos stolthet har masse kvalitet i troppen, men har de siste sesongene vært et svært ujevnt lag. Et stort press utenfra, økonomiske problemer i klubben og en trist skadehistorikk har definitivt hatt påvirkning, og vi tror vi får se mye av det samme også i 2016-sesongen.

6. Lillestrøm
– Ungguttene har blitt eldre, stallen er forsterket og laget viste meget nicolas cage form på slutten av fjorårssesongen. Kanarifuglene har også en sterk kontinuitet med Runar Kristinsson og Torgeir Bjarmann i spissen, og vil bare bli bedre med tiden. De har definitivt noe på gang på Romerike.

7. Stabæk
– Med Billy McKinlay har Bærumsklubben skaffet seg en spennende erstatter til Bob Bradley. Skotten har likevel enorme sko å fylle, og en kopi av fjorårssesongens bronse virker tilnærmet umulig. Klubbens tropp og økonomi tyder ikke på så mye mer enn en 7. plass, dessverre. Stabæk skal også ut i Europa denne sesongen, og det blir veldig gøy å følge dem der.

8. Viking
– Sidissene kan bli et wildcard i årets sesong. Med et par ubeskrevne blad i troppen kan Viking fort finne på å overraske stort, men sammenligner man kvaliteten til troppene i toppen skal ikke blåtrøyene ha noe å gjøre så mye høyere på tabellen i 2016 i våre øyne.

9. Aalesund
– Etter en forferdelig start på 2015, klarte Aalesund å karre seg oppover etter hvert, og ende trygt. Med lite overbevisende spillerkjøp i vinter tror vi ikke man kan forvente så mye mer i årets sesong. En plassering i ingenmannsland tror vi passer sunnmøringene godt også i 2016.

10. Sarpsborg
– Et av sesongens mest uforutsigbare lag finner man i Østfold. Sarpsborg har hentet utrolig mange potensielt spennende spillere, og om alt klaffer vil laget klatre mange plasser på tabellen. Realistisk sett tror vi derimot at det vil ta tid å få samspillet til å klaffe, og at en respektabel tiendeplass virker mest sannsynlig.

11. Brann
– De nyopprykkede rødtrøyene fra Bergen kommer til å få et tøft gjensyn med den øverste divisjonen. De har fått et solid defensivt fundament, men sliter med å produsere mål fremover på banen. I våre øyne blir Brann et vanskelig lag å slå i årets sesong, og at bergenserne ender opp med flest uavgjortkamper i 2016 tror vi kan være et godt tips.

12. Tromsø
– Gutan fra nord mangler kvaliteten som trengs for å hevde seg ordentlig i Tippeligaen. De er fremdeles noen gode signeringer unna en plassering på øvre halvdel av tabellen. En definitiv nedrykkskandidat i våre øyne, som kun reddes av at andre klubber står enda svakere.

13. Haugesund
– Etter seks eventyrlige sesonger starter nå livet uten Jostein Grindhaug for Rogalandsklubben. Mark Dempsey fører med seg en helt ny spillestil, og har i tillegg mistet toppscorer Gytkjær til Trøndelag. Vi tror FKH har en meget tøff sesong i vente, og at de vil ligge under streken noen ganger i løpet av året.

14. Sogndal
– Den lille klubben fra saftbygda rykket rett opp igjen til Tippeligaen etter å ha fullstendig dominert i OBOS-ligaen 2015. Sogningene har et sterkt kollektivt samhold, og vil kjempe med nebb og klør for å beholde plassen. Det tror vi at de klarer med et nødskrik i 2016. Fosshaugane blir nok ikke et hyggelig sted å reise på besøk til for resten av ligaen i år.

15. Bodø/Glimt
– Den første nedrykksplassen i årets liga tror vi går til Glimt. De har mistet suksesstrener Halvorsen til Fredrikstad, har en ung og uslipt tropp, og lener seg mye på at legenden Trond Olsen skal levere nok en kanonsesong. Det blir litt for tynt i våre øyne, og konklusjonen er at Bodø er en OBOS-ligaby i 2017.

16. Start
– Den hjemvendte sønn Steinar Pedersen har tatt kontroll over sitt kjære Start, noe som garantert betyr at ligaens sørligste lag vil fokusere mye på det defensive arbeidet. Med en uerfaren, ung og tynn stall tviler vi likevel på at det vil være nok for å overleve i Tippeligaen. Kristoffer Ajer forsvinner også til Celtic midtveis i sesongen, og vil være vanskelig å erstatte.