Historien bak hitten

Skrevet den 16. november 2015
Historien bak hitten

Denne uka ser Ronny nærmere på en Pink Floyd klasikker.

Hver fredag kl 13:25 forteller Ronny deg «Historien bak hitten». Denne uken gir han deg historien bak «Comfortably Numb».

pink floyd

Pink Floyd.

I 1979 ga Pink Floyd ut sitt epos av et konseptalbum «The Wall», det doble albumet oste av Roger Waters, samtlige av de 26 sangene på plata med unntak av tre var skrevet av Waters alene.

Fra 2010 til 2013 turnerte Roger Waters verden rundt med «The Wall», en turné som for lengst har gått inn i historiebøkene. Over 4 millioner mennesker fikk med den gigantiske produksjonen på en av de totalt 219 konsertene. Roger Waters – The Wall er også oppført i Guniess rekordbok som den mest innbringende konsertturné for en soloartist noensinne.

Du hører Ronny, alle hverdager fra kl 11 til 14.

Du hører Ronny, alle hverdager fra kl 11 til 14.

Waters betydning for albumet til tross, det var gitarist og vokalist David Gilmour som var toneangivende i unnfangelsen av det som er Pink Floyds mest spilte sang på amerikansk radio gjennom tidene «Comfortably Numb».

Med sine 6 minutter og 21 sekunder er Comfortably Numb den lengste sangen på The Wall-albumet, enkelte liveversjoner av låta har klokket inn på over 10 minutter. Det er særlig de to gitarsoloene i midten og på slutten av sangen som har gjort at rockefans i alle aldre fortsetter å la seg trollbinde av Comfortably Numb.

 

Her kan du se låta fra Roger Waters’ «The Wall»-tuné fra O2 Arena i London 12 mai 2011: