Historien bak hitten

Skrevet den 6. november 2015
Historien bak hitten

Da Rick Nelson ble buet av scenen skrev han «Garden Party» som svar.

Hver fredag kl 13:25 forteller Ronny deg «Historien bak hitten». Denne uken gir han deg historien bak «Garden Party».

rick-nelson-garden-party-3-rick-nelson-stone-canyon-band-1072-x-1072

15. oktober 1971 gikk Rick Nelson på scenen i Madison Square Garden, New York i anledning Richard Nader’s Rock ‘n Roll Revival. Men i motsetning til de andre som opptrådte samme kveld Chuck Berry, Bo Diddley og Bobby Rydell så var ikke Rick kledd som på 50-tallet. I steden inntok han scenen med slengbukser og hår ned til skuldrene.

Da han i tillegg ga seg i kast med en cover av The Rolling Stones’ Country Tonk, ble det for mye for publikum som begynte å bue. Rick Nelson fullførte konserten, men gikk deretter rett backstage og deltok ikke i ekstranummeret der alle artistene skulle samles på scenen på slutten av showet.

Denne hendelsen inspirerte Rick Nelson til å skrive Garden Party, som ble hans siste store hit noen sinne. Rick Nelson døde Nyttårsaften 1985 i en flyulykke.

Her kan du nye Rick Nelsons «Garden Party»: