Grille? Her er tipsene!

Skrevet den 4. juli 2015
Grille? Her er tipsene!

Få med deg våre tips og triks for grillsessongen.

Hver fredag i juli kan du vinne gavekort på mat og drikke på til sammen 10.000 kroner fra Kolonial.no. Send oss en sms med kodeord GRILL til 1938, så kanskje det er deg vi ringer på fredag.

Her er våre favoritt tips og triks til grillsessongen:

Hvilken grill bør jeg velge?Burgers and sausages on barbecue

Det finnes i hovedsak tre typer griller du kan velge mellom; gass, kull og el-grill. Størelsen og prisen varrierer enormt, derfor kan det være lurt å stille seg noe enkle spørsmål før du kjøper grill:

Liker du å grille eller elsker du å grille? Det er liten vits i å invistere i en dyr grill om du ikke ønsker å grille ofte. Hvor skal du ha grillen? På hytta, hagen eller kanskje på en ballkong? Husk at det kan være forbudt å ha kull og gassgrill på ballkonger. Sjekk med ditt borettslag. Hvor mange er dere i familien? Skal du lage mat til mange kan det være lurt å velge en grill med stor grillflate.

Tennvæskebbq 04

Bruker du kullgrill la tennvæsken trekke inn i kullet/brikettene i ca 10 minutter. Sprut aldri tennvæske direkte på flammen.

Grillristen

Grillristen skal være rengjort for gammel moro. Stålbørste er effektiv før rengjøring med vann og såpe. Det kan være lurt å pensle risten med litt olje før du starter å grille.

Når kan jeg legge maten på grillen?

Grillen må være skikkelig varm før du begynner. Kullgrillen tar som regel mellom 15-20 min før den er ferdig. Kullet/brikettene skal være dekket av hvit aske, først da er grillen varm nok. Gassgrillen er ofte varm nok etter 5 minutter.

Hvorfor marinere kjøttet?bbq 05

Marinader gir smak til kjøttet og kan også mørne kjøttet. En marinade bør alltid inneholde olje, krydder og syrlig væske. Unngå salt i marinader da dette trekker ut saftigheten av kjøttet

Grille i parken?

Her kan du gjøre som Aftenpostens Joacim Lund foreslår. Legg først kjøttstykket i stekeovnen på lav tempratur og la det bli ferdig hjemme, før du varmer det opp på engangsgrillen.

Alt kan grilles!bbq 03

Prøv deg frem i sommer. Prøv kjøtt, fugl og fisk. Husk at tilbehøret kan varieres. Sleng på litt ananas eller vannmelon. Eller kjør sikkert med paprika, sopp, poteter og vannmelon.

Sjekk ut kolonial.no’s oppskrift på Pølse med Mangosalat og Honningmarinerte kyllingspyd.

Her kan du lære deg å grille laks med kjendis-kokk Bent Stiansen:

Kilder: matprat.no / klikk.no / kolonial.no / youtube.com / osloby.no /