Vi <3 vafler!

Skrevet den 25. mars 2015
Vi <3 vafler!

Vi i Metro elsker vafler, også elsker vi deg! Derfor deler vi oppskriften på våre favoritt vafler!

vaffelgutanMen hvorfor spiser vi vafler i dag?

Vi har siden midten av 2000-tallet hatt denne tradisjonen i liten eller stor grad her i Norge. Tradisjonen stammer fra vårt broderfolk i øst.

Religiøs vaffel!

Svenskene har også flere navn på dagen i dag, 25. mars. «Våffeldagen», «Vårfrudagen» og «Jungfru Marie Bedådelsedag». I følge matprat.no er årsaken til at denne dagen legges til 25. mars at det hører naturlig sammen med at hønene som før i tiden begynte å legge egg igjen etter vinteren og mørket. Dermed ble det igjen stor tilgang på egg.

Grunnen til at vaffeldagen har landet på samme dag som den svenske «Vårfrudagen» kan spores tilbake til 500 år etter Kristus. I middelalderen ble feiringen lagt til en fast dato til minne om at Jomfru Maria fikk budskapet fra engelen Gabriel om at hun skulle føde et barn. Datoen den 25. mars henspiller på at det er ni måneder til Jesu fødsel, en dag svenskene feirer som «Vårfrudagen». Historien skal ha det til at «Vårfrudagen» slurvete uttalt ble til «Våffeldagen».

Uansett så feirer vi dagen på Radio Metro i dag til det tyter vafler ut ørene våre! Her er oppskriften på vaflene vi har kost oss med i dag:

Verdens beste vafler!

4 egg, 2 dl sukker, 4 dl kulturmelk, 3 dl lett melk, 2 dl vann, 700 g hvetemel, 2 ts bakepulver, 1 ts natron, 2 ts vaniljesukker, 1 ts kardemomme og 250 g smeltet smør.

1. Pisk egg og sukker til eggedosis.. Deretter rører du inn melk og vann. Bland sammen alt det tørre og pisk det inn i væsken til du får en klumpfri røre.

2. La røren svelle i ca 15 minutter.

3. Tilsett smeltet smør og stek vaflene lys brune.

vafler

Her har du en sang til vaffelstekinga! Hentet fra barne-tv serien «Vaffelhjarte», signert Odd Nordstoga.


Kilde: matprat.no // tine.no